Van a tot web is het bedrijf van Silva Tensen. Sinds 2005 ben ik werkzaam als freelance contentspecialist.

Ik ben opgeleid als vertaler aan de Universiteit van Amsterdam en maakte van 1990 tot 2005 deel uit van het management van LocalEyes International, een internationaal vertaalbureau. In 2005 besloot ik de vertaalwereld achter me te laten en ben ik gaan werken als zelfstandig webredacteur/contentmanager. Inmiddels zet ik al bijna vijftien jaar mijn expertise en ervaring als contentspecialist in bij grote organisaties in verschillende sectoren.

Als zelfstandig professional werk ik met veel plezier in projectteams, samengesteld uit vaste en tijdelijke medewerkers. In projecten ben ik vaak de “spin in het web”, die met een overkoepelende blik, vanuit een praktische insteek, de productie en migratie van de content begeleidt. Daarbij opereer ik in veel gevallen als de verbindende schakel tussen techniek, functionaliteit en content en probeer ik de complexe technische en functionele keuzes die in een project gemaakt moeten worden te vertalen naar gebruiksvriendelijke en praktische oplossingen voor redacteuren en bezoekers.

Het voordeel van werken met Van a tot web

  • Ik ben een ervaren contentcoördinator met uitstekende projectmanagement- en communicatievaardigheden.
  • Ik ben analytisch ingesteld en zorg voor structuur en helderheid binnen uw project.
  • Ik heb oog voor detail, maar altijd met een focus op praktische oplossingen en efficiënte processen.
  • Ik ga voor een optimaal resultaat voor gebruikers en bezoekers, binnen de grenzen van het beschikbare budget en de afgesproken doorlooptijd.
  • Door mijn jarenlange ervaring spreek ik de taal van verschillende disciplines binnen het project en kan ik snel schakelen tussen organisatie, techniek, functionaliteit en content.
  • Ik draag de kennis die ik in een project opbouw over aan uw medewerkers, via praktische richtlijnen en instructies, zodat zij uw content ook in de toekomst goed kunnen onderhouden.

Wat anderen zeggen

“Silva zorgt ervoor dat een vaak ondoorgrondelijk oerwoud van verschillende soorten content op een overzichtelijke, toegankelijke en daarmee gebruikersvriendelijke wijze wordt (her)ingericht en ontsloten. Daar gaat een intensief proces van analyse en classificatie van informatietypen aan vooraf. Het resultaat is een heldere indeling van de juiste content voor de juiste doelgroep in de juiste categorie. Als contentcoördinator begeleidt zij vervolgens het proces van herstructureren en waar nodig het migreren van content naar deze nieuwe indeling en structuur. Maar dat is niet het enige. Gedurende het gehele traject is Silva de verbindende schakel in de driehoek techniek-functionaliteit-content. Zij beoordeelt en bewaakt of de te ontwikkelen functionaliteiten de juiste oplossing bieden voor het gebruiksvriendelijk ontsluiten van de content voor de eindgebruiker. Silva kan complexe technische en functionele keuzes die gemaakt moeten worden vertalen in termen van toegankelijkheid voor de eindgebruiker. Kortom, Silva is de onmisbare intermediair tussen techniek/functionaliteit en eindgebruiker.”
René den Ouden, projectleider vernieuwing interne digitale media, Hogeschool van Amsterdam

“Silva is een topdeskundige! Ze heeft verstand van metadata, informatiestructuren, een groot aantal contentmanagementsystemen, internet, intranet, marketing, doelgroepen en webgeschikte content. Daarnaast is ze ook nog eens zeer communicatief, gestructureerd, flexibel en bovenal een zeer plezierige collega om mee samen te werken.”
Jacqueline Duerinck, projectmanager online en interne communicatie